Activities

Activities

Majatalo sijaitsee Puu-Juuassa, joka on Juuan alkuperäinen keskus. Alueella on useita historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Muun muassa Taidetalo Vikilässä myydään paikallisten taiteilijoiden ja kädentaitajien tuotteita. Alueella on myös kunnostettu vanha mylly, puun uittorännit ja myllymestarin torppa.

Juuan lähellä sijaitsevalla Kolilla on loistavat retkeily-, patikointi- ja talviurheilumahdollisuudet. Suomen tunnetuin kansallismaisema on inspiroinut muun muassa säveltäjä Jean Sibeliusta ja taidemaalari Eero Järnefeltiä. Alueella on myös Kylpylä.

Juuassa on niin ikään hyvät patikointi-, retkeily-, kalastus- ja melontamahdollisuudet. Kesäaikana metsät ovat pullollaan sieniä ja marjoja.

Talvella Juuassa on loistavat hiihtomahdollisuudet valaistuilla laduilla ja UKK-reitin varrelta löytyvät mukavat taukopaikat Korkeavaarasta ja Pieneltä Telynlammelta.

Pielisen keskellä sijaitseva Paalasmaan saari on Suomen korkein saari. Saaren korkeimmalta kohdalta löytyy näkötorni, josta näkee hyvällä säällä jopa 30km päähän ympäröiviin kaupunkeihin saakka.

Juuan Nunnanlahdessa sijaitsevassa Kivikeskuksessa on Vuolukiviteollisuudetsa kertova museo ja vaihtuvia näyttelyjä kesällä. Kivikeskuksessa toimii myös Kolin Panimo, josta voit ostaa mm. olutta ja siideriä.

Kesäisin Juuassa pidetään useita erilaista ohjelmaa sisällään pitäviä kotiseutujuhlia.