Tarinamme

"Sisustuksen lähtökohtana on ollut 1930-1950-luku. Halusimme luoda tunnelmallisen ja kodinomaisen ympäristön, jossa on ripaus nostalgiaa maustettuna nykyajan mukavuuksilla. Kaikki huoneemme ovat uniikkeja, kuten jokainen asiakkaammekin."
Marjo Pääskyvuori
omistaja

Majatalo Juuka sijaitsee Pielisen länsirannalla ja aivan Juuan alkuperäisen kirkonkylän keskustassa, Puu-Juuassa.

 

Majatalo-rakennus on rakennettu vuonna 1934, jolloin Juuan Osuuskauppa aloitti toimintansa kiinteistössä. Kauppahistoriasta muistuttaa Majatalon yhteydessä oleva Juukeli-rakennus, joka on toiminut aikanaan kaupan varastona. Sittemmin rakennuksella on ollut monta käyttötarkoitusta. Nykyisen Majatalon toiminta sai alkunsa vuonna 2015 Juuan kunnan myydessä omistamiaan kiinteistöjä. Onnistuneen kaupanteon jälkeen alkoi rakennuksen ehostaminen.

 

Sisustuksen lähtökohtana on ollut 1930-1950-luku. Halusimme luoda tunnelmallisen ja kodinomaisen ympäristön, jossa on ripaus nostalgiaa maustettuna nykyajan mukavuuksilla. Kaikki huoneemme ovat uniikkeja, kuten jokainen asiakkaammekin.

 

Majatalon huonekapasiteetti kasvoi vuonna 2020 viidellä hotellihuoneella, jotka sijaitsevat 400 metrin päässä Majatalolta sijaitsevassa liikekiinteistössä. Samassa rakennuksessa toimii lounasravintola, jossa voit halutessasi nauttia maukkaan aterian tai ostaa mukaasi vaikkapa kala-, peruna-, tai lanttukukon.

 

Majatalomme on auki vuoden jokaisena päivänä. Vastaanotamme sinut tilanteen mukaan henkilökohtaisesti tai jos saavut esimerkiksi illemmalla, laitamme sinulle avaimen valmiiksi avainsäilöön.

Varmistat yösijan ja aamiaisen itsellesi varaamalla ne etukäteen. Helpoiten varauksen tekeminen onnistuu nettisivujen kautta, mutta voit soittaa tai lähettää majoitustiedustelun myös sähköpostilla.

 

Majatalon yhteisissä tiloissa voit viettää rauhassa aikaa oman huoneesi lisäksi. Laskettelu- ja uimavarusteet saa kätevästi kuivaksi kuivauskaapissa. Meille on tärkeää tarjota kaikin puolin miellyttävä majoituskokemus matkaajalle kuin matkaajalle.

 

Majatalon omistaa Juuassa syntynyt, siellä kesänsä viettävä, muutoin pääkaupunkiseudulla vaikuttava Marjo Pääskyvuori. Itse omistajan lisäksi Majatalon työntekijät pitävät huolen kustakin majoittujasta täydellä sydämellään.

Mitä Juuka ja Pielisen alue sinulle tarjoaa?

Juuka on erityisen tunnettu luonnostaan sekä sen monipuolisuudesta. Korkeat vaaranselänteet, laaja Pielinen sekä Paalasmaan saaristo muodostavat juukalaisen maiseman erityispiirteen. Kesäisin Juuka onkin yli tuhannen mökkiläisen vapaa-asumisen kunta, ohikulkijoista puhumattakaan. Juuka on tunnettu karjalaisista avoimista ja leppoisista asukkaistaan sekä heidän vieraanvaraisuudestaan.


Voit helposti tutustua Puu-Juukaan kävellen ja ihailla vanhoja rakennuksia. Aivan Majatalon lähellä sijaitsee mm. vanha apteekkirakennus, Seurojen talo, Työväentalo ja kosken partaalla vanha mylly myllärin torppineen.


Halutessasi voit lainata Majatalosta polkupyörän, retkeillä lähialueilla ja polkea vaikkapa uimaan läheiselle uimarannalle, Niemislammelle tai Pielisen rantaan. Kangas-Valkeinen on puolestaan erityisen kirkkaan vetensä puolesta kokemisen arvoinen nähtävyys! Voit napata mukaasi alueen luonto- ja patikointikartan, josta voit valita lyhyemmän reitin tai vähän enemmän patikointiaikaa vaativan kohteen.

Puu-Juuasta etelään

Matkatessasi etelän suuntaan saavut yhteen Juuan kyläkeskuksista, Nunnanlahteen. Nunnanlahteen on matkaa 13 km. Nunnalahdessa sijaitsee Kivikylä, Kivikeskus ja vuolukiviteollisuutta edustavat Tulikivi ja Nunnauuni.

 

Kivikylässä voit tutustua vuolukiviteollisuuden historiaan, tutustua uuninäyttelyyn, nauttia herkullisen lounaan tai kupillisen kahvi tai tutustua alueen muiden yrittäjien palveluihin. Kivikylässä toimii mm. Ekokampaamo Sujula ja Kolin Panimon myymälä. 

Jatkaessani matkaa Nunnalahdesta 14 km etelään saavut seuraavaan kyläkeskukseen Ahmovaaraan. Halutessasi vierailla Kolin kansallismaisemissa, voit kääntyä Ahmovaarasta itään ja sinulla on enää 13 kansallispuistoon, Kolin luontokeskukseen ja Hotelli Kolin palveluiden äärelle.  


Kolilla on useita mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa, haluat sitten hemmotella itseäsi Kolin Spassa tai retkeillä kansallispuiston alueella. Talvella Kolilla on mahdollista nauttia jylhistä vaaramaisemista lasketellen.

Puu-Juuasta Pielisen kierrokselle

Matkatessasi Juuasta pohjoiseen 5 km vastaasi tulee tienviitta aivan toiseen maahan, Paalasmaahan. Paalasmaa on ainutlaatuinen saariryhmä, jossa on ympärivuotisia asukkaita, paljon vapaa-ajan asuntoja, leirintäalue ja Suomen korkein saari, jossa on näkötorni. Näkötornista voit tähystää Juuan kirkonkylän suuntaan, Kolille, Lieksaan ja pohjoisen suuntaan Nurmeksen kaupunkiin. 

 

Halutessasi jatkaa matkaa pidemmälle pohjoiseen Nurmeksen suuntaan voit poiketa Vihtasuon kohdalla oikealle ja ajaa vanhaa kylätietä pitkin. Matkalla voit ihastella maalaismaisemaa, pysähtyä ja tutustua mm. Pyötikön vanhaan luostarialueeseen, vanhaan kunnostettuun kiviaitaan tai kalliorepeämä Porttilouheen UKK-reitin varrella, jossa on myös upeat vaellusreitit laavuineen.  

 

Mikäli haluat jatkaa matkaa suoraan 6-tietä pitkin Nurmekseen, voit käydä tutustumassa mm.  Bomban taloon kylpylöineen. Nurmeksesta voit jatkaa matkaa etelään ja saavut Lieksaan, jossa on mm. Pielisen museo kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Voit mennä laskemaan koskea Ruunaan koskille tai vierailla taitelija Eeva Ryynäsen ateljeessa ja Paaterin kirkossa.  Lieksasta voit jatkaa matkaa Pielisen itärantaa pitkin etelään ja saavut Enoon, Kontiolahdelle ja lopulta Joensuuhun.